Endodontie

Tratamentele de endodontie, cunoscute sub termenul de “scoaterea nervului”,  constau in eliminarea tesutului pulpar afectat al dintelui si obturarea canalelor radiculare cu material biocompatibil.

Tratamentul endodontic este folosit pentru a conserva dintele afectat si a-i reconstrui acestuia aspectul natural si restabilirea functionalitatii masticatorii.

Cauzele afectiunii pulpare:

Cauza principala in producerea unei leziuni pulpare este reprezentata de caria dentara netratata  Cu toate acestea pot exista si alte patologii:

  • Traumatisme
  • Fracturi
  • Alte afectiuni legate de radacina si osul ce inconjoara dintele
Care sunt simptomele unei afectari pulpare?
  • Durere ce poate fi intermitenta sau constanta si variand in intesitate
  • Sensibilitate la rece sau la cald
  • Jena in masticatie
  • Schimbarea culorii dintelui
  • Aparitia unui abces sau a unei fistule
Cum se realizeaza tratamentul endodontic?

Pentru a asigura un tratament de succes, medicii specialisti in endodontie din cadrul clinicii Family Dental Clinic utilizeaza tehnologia moderna ce consta in utilizarea microscopului in vederea obturarii tridimensionale a canalelor radiculare, folosirea digai asigurand un prognostic mult mai bun si reducand contaminarea intraoperatorie cu saliva,  utilizarea apexului locator, instrument electronic de masurare a lungimii canalelor radiculare ,precum si acele rotative utilizate asigura o curatare eficienta, obturatie de canal completa intr-o singura sedinta. Prin utilizarea acestor tehnici rata de succes a tratamentului endodontic creste cu peste 90%.

Etapele tratamentului sunt:
  1. Anestezia si accesul la camera pulpara
  2. Extractia tesutului afectat si irigarea canalelor
  3. Tratamentul mecanic al canalului pentru a obtine forma ideala
  4. Obturarea canalelor radiculare
  5. Restaurarea coronara a dintelui
Endodontie

Datorita faptului ca obturatia este un tratament mult mai simplu decat un tratament endodontic, recomandarea noastra este intotdeauna de a vizita medicul stomatolog de indata ce incepem sa observam semne ale unei afectiuni, precum sensibilitate dentara.

Vrei sa te programezi?